Ring til os på +45 20 78 03 18 hvis du har spørgsmål.

Om naturlig vin

Naturlig vin - hvad er så det?

Naturlig vin er som navnet siger, fremstillet så naturligt som muligt. Dvs med så få hjælpemidler som muligt.

Det en betingelse at man benytter naturgær, dvs. det er ikke tilladt at benytte f.eks. en indkøbt champagnegær for at give sin cremant eller champagne et ekstra pift. Vinbonden ønsker at lade gæringen foregå helt naturligt med den gær der findes i luften i vinkælderen.

Mange biodynamiske producenter benytter iøvrigt naturgær for netop at fremhæve terroir-begrebet - den enkelte mark eller egns helt specielle karakter.

Vinbonden anvender svovl, men så lidt som muligt. Nogle benytter slet ikke svovl, eller kun i nogle (vanskelige) år. Der er ingen kontrolmekanismer, så det er op til vinbonden selv at definere sine egne regler. Der er forskellige organisationer og foreninger i de forskellige lande. Den franske "Association des Vin Naturel" tillader således medlemmerne at anvende flg. tilsatte mængder sulfitter: Rødvin (30), hvidvin (40) og søde vine (40 mg pr liter).

Der findes masser af andre tilsætningstoffer, som kan benyttes i fremstilling af vin. I Naturlig vin ønsker man at bruge få eller ingen af disse produkter.

Alle de naturlige vine, som Økovin forhandler, er naturligvis derudover certificeret af enten de økologiske eller de biodynamiske kontrolinstanser.