Ring til os på +45 20 78 03 18 hvis du har spørgsmål.

Om sulfritfri vin

Allergiske reaktioner eller hovedpine ?

 Man hører tit fra folk, der siger, at de ikke kan tåle vin, men i mange tilfælde er det tilsætningsstofferne, der skaber uheldige reaktioner. Ganske mange mennesker drikker ikke vin, idet de får hovedpine eller allergiske reaktioner som kløe, rødmen af huden osv.

Hvordan sulfitter og andre tilsætningsstoffer virker, når man drikker dem i et glas vin, er der ingen der ved præcist, men Astma-Allergiforbundet peger på, at de kan udløse allergiske anfald.

Hvordan fremstilles vin uden sulfitter?

 Der er forskellige metoder, som vinbønderne benytter for at undgå at blive nødt til at anvende svovltilsætning til vinen. Man kan sørge for rene og fuldmodne druer. Man kan forsøge at undgå, at ilt overhovedet kan komme i forbindelse med vinen i alle arbejdsprocesserne i vinkælderen. Man kan endvidere lagre vinen på egetræstønder, idet tanninen fra egetræet har en antioxidant virkning.